☰ Meniu

Cum se joaca Super Loto 5 din 40 ?

La jocul Super Loto 5/40, participantii trebuie sa joace 5 (sau mai multe) numere cuprinse intre 1 si 40, iar pentru a castiga trebuie sa "ghiceasca" 5 sau 4 numere dintre cele 6 extrase la tragerea numerelor castigatoare.


Categoriile de castiguri la LOTO 5/40

, sunt urmatoarele:

Categoria 1 - 5 numere din primele 5 extrase
Categoria 2 - 5 numere din toate cele 6 numere extrase
Categoria 3 - 4 numere din toate cele 6 numere extrase

Atunci cand la o categorie nu exista nici o varianta castigatoare, fondul de castiguri al categoriei se adauga la fondul de castiguri al aceleiasi categorii de la jocul urmator. Aceasta suma este numita in mod obisnuit REPORT si conduce - evident - la castiguri mari pentru categoria respectiva ! De retinut ca o varianta simpla la loto 5/40 are 5 numere, alese din intervalul 1 - 40.

Participarea la acest sistem se face pe bilete speciale, iar tragerile au loc de doua ori pe saptamana, in zilele de joi si duminica.Descrierea biletului LOTO 5/40

Biletul jocului LOTO 5/40 este asemanator celorlalte bilete folosite in loteria automatizata din tara noastra. Participantii care joaca in mod obisnuit unul sau mai multe sisteme LOTO automatizate vor putea juca LOTO 5/40 fara prea multe explicatii suplimentare. Pentru ceilalti, prezentam o scurta descriere a acestui bilet. Biletul LOTO 5/40 care se joaca pe terminalul off-line este format din trei parti, dintre care una - cea din stanga - este partea pe care participantul marcheaza numerele alese pentru joc si, eventual, optiuni asupra jocului. Celelalte doua parti sunt albe pe un bilet nejucat si sunt despartite printr-o banda hasurata.
Pe fiecare din aceste doua parti sunt imprimate - in momentul validarii biletului - aceleasi informatii: numerele jucate, pretul total de plata etc.
Biletele folosite la terminalele on-line nu au banda hasurata iar imprimarea numerelor jucate si a optiunilor de joc se face pe suprafata alba din partea dreapta a biletului.
Partea biletului pe care participantul marcheaza numerele alese si optiunile de joc (scheme reduse, variante combinate compuse) este preimprimata in culoare rosie si se compune din doua campuri, cu urmatoarele destinatii:
- campul 1: in care se marcheaza numerele jucate;
- campul 2: in care se marcheaza schemele reduse si variantele combinate compuse
Fiecare din aceste doua campuri este impartit in 4 zone, notate pe bilet cu A, B, C si D.
In fiecare din cele 4 zone ale campului 1 sunt preimprimate in culoare rosie cele 40 de numere posibile de jucat, de la 1 la 40.
Campul 2 este format din doua coloane; in prima coloana sunt preimprimate
- pentru fiecare zona - numerele 1, 2, 3, 4, iar in a doua coloana sunt preimprimate - de asemenea pentru fiecare zona - numerele 5, 6, 7, 8.
Aceste doua coloane sunt utilizate de participanti atunci cand vor sa joace sisteme reduse, adica scheme reduse sau variante combinate compuse. Vom
vedea putin mai departe cum sunt utilizate exact cele doua coloane ale campului 2.


Biletul Loto 5 din 40


Biletul Loto 5 din 40

Cum se face marcarea biletului pentru jocMarcarea biletului LOTO 5/40 pentru participarea la o tragere consta in insemnarea numerelor alese in campul 1 si - cand este vorba de sisteme reduse - a
unor cifre in campul 2.
Aceasta insemnare se face cu stiloul sau pixul cu pasta, de culoare albastra sau neagra. In nici un caz nu este permisa marcarea cu cerneala sau pix de culoare rosie sau alte culori care nu pot fi citite (corect) de terminalul prin care se introduc biletele. De retinut ca numerele sunt preimprimate pe bilet in culoare rosie, deci marcarea in rosu nu poate fi sesizata de cititorul optic al terminalului.
Marcarea se face fie cu ajutorul unor cruciulite (x sau +), fie cu ajutorul unor linii groase , fie prin cerculete total umplute. Marcarea trebuie facuta astfel incat casuta sa fie cat mai umpluta, fara sa fie depasit conturul ei.
Grosimea minima a liniilor cu care se fac marcajele este evidentiata pe biletul LOTO 5/40 prin linia neagra de deasupra campurilor 1 si 2 ale zonei A. Atunci cand completati un bilet LOTO 5/40, este indicat ca el sa fie asezat pe o suprafata tare, astfel incat pe spatele sau sa nu iasa in evidenta marcajele facute.
Cand un participant joaca mai multe bilete, niciodata nu trebuie sa le completeze tinandu-le unul peste celelalte; ele trebuie completate unul cate unul,
asezate, asa cum am spus, pe o suprafata tare. Participantii trebuie sa aiba in vedere sa foloseasca pentru joc bilete perfect netede, care sa nu fie patate, indoite etc., deoarece fie ca terminalul nu le primeste, fie ca pot aparea erori de citire ale marcajelor facute.
Dupa marcare, biletul este preluat de gestionarul din agentie si introdus in terminal pentru validare, tiparire si memorare.

Tipuri de variante care se pot juca la SUPER Loto 5 din 40

Pe biletele LOTO 5/40 se pot juca urmatoarele tipuri de variante:
- variante simple;
- variante combinate;
- scheme reduse predefinite;
- variante combinate compuse;
- combinatii CAP DE POD.
Ultimele trei tipuri de variante (scheme reduse predefinite, variante combinate compuse si combinatiile CAP DE POD) reprezinta sisteme reduse de joc.
In continuare se prezinta ce este fiecare tip de varianta, cum sunt acestea jucate de catre participanti si care sunt castigurile posibile.

Variante simple SUPER Loto 5 din 40

Varianta simpla reprezinta formatia etalon a fiecarui joc de tip LOTO, constituind modalitatea de participare cea mai simpla.
In cazul jocului LOTO 5/40, varianta simpla este formata din 5 numere diferite alese dintre cele 40 ale campului de numere ale jocului.
Pe biletul LOTO 5/40, o varianta simpla poate fi jucata in oricare din cele patru zone A, B, C, D ale campului 1, prin marcarea cu pixul cu pasta sau cu stiloul,
a celor 5 numere alese.
Pe un biletul LOTO 5/40 pot fi jucate 1, 2, 3 sau 4 variante simple.
Campul 2 corespunzator zonei folosite pentru jucarea unei variante simple trebuie sa ramana necompletat (nemarcat).
Determinarea unui eventual castig in cazul jucarii unei variante simple este, evident, imediata:
- daca toate cele 5 numere jucate au iesit la tragere, atunci castigul este de categoria 1 cand cele 5 numere sunt chiar primele 5 numere extrase sau de categoria 2 cand cele 5 numere se regasesc in toate cele 6 extrase;
- daca la tragere au iesit 4 numere dintre cele 5 jucate, atunci castigul este de categoria 3.

Variante combinate SUPER Loto 5 din 40

Variantele combinate sunt formate din mai mult de 5 numere, adica din 6, 7, 8 pana la 40 numere. De fapt, o varianta combinata este formata dintr-un numar de
variante simple care acopera - ca desfasurare a numerelor - toate combinatiile posibile dintre numerele jucate. Din acest motiv, variantele combinate reprezinta
modalitatea cea mai sigura de castig. Numarul de variante simple componente ale unei variante combinate este dat de numarul de combinari posibile ale numerelor jucate luate cate 5. Matematic, acest numar este dat de formula
Cn5 (combinari de n numere luate cate 5), sau unde n este numarul de numere jucate.
De exemplu, daca se doreste a se juca o varianta combinata de 10 numere, atunci aceasta va avea:
variante simple.
Numarul de variante simple componente ale unei variante combinate este foarte important pentru participanti, deoarece in functie de acest numar se plateste
costul variantei combinate jucate. Acest numar se poate citi din tabelul 1.
Costul unei variante combinate se afla inmultind numarul de variante simple componente cu pretul stabilit pentru o varianta simpla.
In figura 3 este prezentat un bilet LOTO 5/40 pe care s-au jucat 4 variante combinate, astfel:
n x (n - 1) x (n - 2) x (n - 3) x (n - 4)
1 x 2 x 3 x 4 x 5
10 x (10 - 1) x (10 - 2) x (10 - 3) x (10 - 4)
1 x 2 x 3 x 4 x 5
= 10 x 9 x 8 x 7 x 6
1 x 2 x 3 x 4 x 5
= 252
- in zona A, o varianta combinata de 8 numere:
3 5 15 18 21 24 30 31
- in zona B, o varianta combinata de 7 numere:
2 5 6 24 29 31 40
- in zona C, o varianta combinata de 8 numere:
3 4 5 18 19 23 24 31
- in zona D, o varianta combinata de 9 numere:
12 13 15 16 17 18 21 22 33
Pe un bilet LOTO 5/40 pot fi jucate 1, 2, 3 sau 4 variante combinate, in oricare din cele patru zone A, B, C, D.
Determinarea castigurilor in cazul variantelor combinate nu mai este imediata ca in cazul variantelor simple, deoarece prin iesirea la tragere a 6, 5 sau 4
numere se castiga premii corespunzatoare mai multor categorii, in functie de marimea combinatiei jucate.
Indexul de castiguri pentru variantele combinate LOTO 5/40 este dat in tabelul 2.
Sa vedem cum se foloseste indexul de castiguri pentru a depista castigurile cuvenite atunci cand jucam variante combinate.
Presupunem ca cele 6 numere extrase la tragerea LOTO 5/40 sunt:
24 31 3 19 18 5
si ca am jucat variantele combinate prezentate in biletul din figura 3.
Pentru a urmari mai comod, numerele iesite la tragere le vom incadra in
patrate si vom avea:
A: 3 5 15 18 21 24 30 31 5 numere castigatoare
B: 2 5 6 24 29 31 40 3 numere castigatoare
C: 3 4 5 18 19 23 24 31 6 numere castigatoare
D: 12 13 15 16 17 18 21 22 33 1 numar castigator
In zona A, unde am jucat o varianta combinata de 8 numere, avem 5 numere iesite la tragere; se observa ca unul din numerele iesite la tragere este 5, care este
pe pozitia a 6-a; prin urmare, conform indexului de castiguri din tabelul 2, obtinem din linia corespunzatoare a 8 numere jucate:
1 castig categoria 2 si 15 castiguri categoria 3.
In zona C, unde am jucat o varianta combinata tot de 8 numere, avem toate cele 6 numere iesite la tragere. Conform indexului de castiguri, linia corespunzatoare a 8 numere jucate, am obtinut:
1 castig categoria 1, 5 castiguri categoria 2 si 30 castiguri categoria 3.
In zonele B si D, unde am jucat variante combinate de 7, respectiv 9 numere, au iesit la tragere mai putin de 4 numere; prin urmare, aici nu avem nici un castig.

Sisteme reduse SUPER Loto 5 din 40

Este evident ca cea mai sigura metoda de a castiga este aceea de a juca variante combinate de cat mai multe numere. Numai ca aceasta metoda are dezavantajul ca este costisitoare; cu cat numarul de numere jucate intr-o varianta combinata este mai mare, cu atat - concomitent cu cresterea sanselor de castig - pretul este mai mare.
Din acest motiv, in sistemele LOTO se folosesc desfasurari reduse ale variantelor combinate. Acestea ofera participantilor posibilitatea de a juca un
numar mare de numere intr-o desfasurare redusa, cu o reducere - bineinteles - si a sanselor de castig.
La jocul LOTO 5/40 sunt trei posibilitati de a juca desfasurari reduse:
- scheme reduse predefinite;
- variante combinate compuse;
- combinatii CAP DE POD.

Scheme reduse predefinite SUPER Loto 5 din 40

Schemele reduse reprezinta desfasurari reduse ale unor variante
combinate; reducerea este astfel facuta incat atunci cand la tragere ies 6, 5 sau 4
din numerele jucate in schema, probabilitatea de a castiga este foarte mare sau
chiar sigura.
Pentru a intelege mai bine ce sunt schemele reduse si care este relatia lor cu
combinatia completa de acelasi numar de numere jucate, vom prezenta un
exemplu.
Sa presupunem ca jucam 7 numere. Pentru simplitatea expunerii si usurinta
intelegerii, cele 7 numere le consideram:
1 2 3 4 5 6 7
Pentru a avea sanse mari de castig, ar trebui sa jucam o varianta combinata,
deci - conform formulei de mai inainte - am juca:
variante simple.
16
7 x 6 x 5 x 4 x 3 =
1 x 2 x 3 x 4 x 5
21
Daca insa dorim sa jucam o desfasurare cu mai putine variante, care sa ne
asigure totusi sanse de castig, folosim numai o parte din variantele desfasurarii,
anume numai 9 variante, care sunt evidentiate prin incadrare in dreptunghiuri
hasurate.
Aceste 9 variante reprezinta o schema redusa pentru 7 numere jucate (este
chiar schema cu codul 15, prezentata in aceasta brosura).
Trebuie specificat ca alegerea celor 9 variante care compun schema redusa
de mai sus nu este intamplatoare; ea se face conform unor metode matematice,
care asigura pentru reducerea respectiva ((21 - 9) / 21 = 57,14 %) sansele cele mai
mari de castig.
17
Consultand indexul de castiguri al schemei cod 15 constatam ca:
* pentru 6 numere din schema iesite la tragere se obtin:
1 castig categoria 1, si
2 castiguri categoria 2 si
6 castiguri categoria 3
sau
1 castig categoria 1, si
1 castig categoria 2 si
7 castiguri categoria 3
sau
3 castiguri categoria 2 si
6 castiguri categoria 3
sau
2 castiguri categoria 2 si
7 castiguri categoria 3;
* pentru 5 numere din schema iesite la tragere se obtin:
1 castig categoria 1 si
4 castiguri categoria 3
sau
1 castig categoria 1 si
2 castiguri categoria 3
sau
1 castig categoria 2 si
4 castiguri categoria 3
sau
1 castig categoria 2 si
2 castiguri categoria 3
sau
5 castiguri categoria 3;
18
* pentru 4 numere din schema iesite la tragere se obtin:
3 castiguri categoria 3
sau
1 castig categoria 3.
Un lucru trebuie sa fie foarte clar atunci cand se joaca scheme reduse: existenta a 6 sau a 5 numere castigatoare nu asigura intotdeauna un castig de categoria 1. Acest castig poate sa apara, atunci cand "s-a cazut pe cheie" cum spun jucatorii LOTO, dar poate sa nu apara. Oricum, in acest al doilea caz, exista unul sau mai multe castiguri de categorii inferioare. Deci, atractia pe care schemele reduse o exercita asupra participantilor consta in oferirea posibilitatii de a juca mai multe numere, cu sanse mari de castig si costuri de participare mai mici.
Atunci cand schemele reduse sunt deja memorate in terminalul cu care se valideaza si inregistreaza biletele, vom spune ca este vorba de scheme reduse predefinite. Acestea ofera posibilitatea de a fi jucate intr-o maniera extrem de simpla, participantii trebuind sa marcheze doar numerele alese si codul schemei reduse predefinite.
Jocul LOTO 5/40 dispune de un numar de 16 scheme reduse predefinite. Fiecare schema redusa predefinita are un cod format din 2 cifre, acesta reprezentand elementul de identificare, cu ajutorul caruia participantii joaca schema respectiva.
Pentru a calcula usor pretul unei scheme reduse, se va inmulti numarul de variante simple ale schemei reduse citit din coloana 3 a tabelului 5, cu pretul stabilit pentru o varianta simpla.
Sa vedem acum modalitatea de joc a schemelor reduse predefinite ale jocului LOTO 5/40. Ea este foarte simpla: dupa ce participantul a ales schema redusa pe care vrea sa o joace, consultand tabelul 5 si - eventual - indexul de castiguri al acestei scheme, va marca numerele alese in campul 1 al biletului (orice zona) si codul schemei in campul 2 al aceleiasi zone. Codul schemei reduse se marcheaza astfel: prima cifra se marcheaza in prima coloana a campului 2, cea de a doua cifra se marcheaza in coloana a doua a campului 2.
In ceea ce priveste jucarea altor scheme reduse decat cele predefinite, participantii vor trebui sa faca acest lucru prin marcarea de bilete pentru intreaga desfasurare a schemei reduse respective, adica sa joace schema sub forma de variante simple.
Desfasurarile schemelor reduse predefinite LOTO 5/40, insotite de indexurile de castiguri, sunt prezentate la sfarsitul acestei brosuri. Desfasurarile schemelor reduse sunt facute sub forma de tabele pozitionalein care fiecare linie reprezinta o varianta a schemei. Numerele pentru care sunt facute desfasurarile sunt cuprinse intre 1 si numarul de numere ale schemei. Prin urmare, desfasurarea reala, conform numerelor jucate, trebuie facuta de participant, atunci cand acesta vrea sa o vada si sa-si determine exact eventualele castiguri. Acest lucru se face foarte simplu, inlocuind numarul 1 cu primul numar jucat, numarul 2 cu al doilea numar jucat, s.a.m.d.
Indexurile de castiguri prezinta - in general - posibilitati alternative de castiguri. De exemplu, asa cum s-a vazut mai inainte, schema cod 15 ofera 4 posibilitati pentru 6 numere iesite castigatoare, 5 posibilitati pentru 5 numere iesite castigatoare si alte 2 posibilitati pentru 4 numere iesite castigatoare.
Determinarea exacta a castigurilor unei scheme reduse este facuta automat de sistemul central de calcul, in momentul efectuarii operatiunii de triere. Trebuie specificat faptul ca determinarea castigurilor este facuta nu conform indexurilor de castiguri prezentate in aceasta brosura, ci conform desfasurarii efective a schemei reduse, adica a desfasurarii in care numerele fictive 1, 2, 3 au fost inlocuite prin numerele efective jucate de participanti. Sigur, numarul de castiguri calculat de sistemul central va coincide cu cel indicat in una din liniile indexului schemei reduse.
Daca participantii vor sa determine ei insisi castigurile unei scheme reduse, atunci trebuie sa faca acelasi lucru pe care-l face calculatorul: sa realizeze desfasurarea schemei conform numerelor jucate si, apoi, sa marcheze (incercuiasca) pe cele care au iesit castigatoare la tragere. In plus, pentru 5 numere castigatoare intr-o varianta, trebuie tinut cont si de pozitiile numerelor in extragere, pentru a stabili daca este vorba de castiguri de categoria 1 sau de categoria 2.

Varianta combinata compusa SUPER Loto 5 din 40Varianta combinata compusa reprezinta o alta modalitate de a juca in maniera redusa: in loc sa se joace toate variantele simple componente ale unei variante combinate, participantul poate juca numai o parte din aceste variante simple, ca si la schemele reduse, dar care sunt alese in alt mod. In acest caz, variantele pe care le joaca participantul sunt rezultatul compunerii a doua sau chiar a trei variante combinate, care au particularitatea ca sunt formate din variante simple nu de 5 numere, ci de 1, 2, 3 sau 4 numere, iar compunerea este astfel facta incat sa rezulte variante de exact 5 numere.

Desfasurarea variantei combinate compuse din cele 2 combinate se realizeaza astefel: la fiecaree varianta a primei combinate se adauga ( se " lipeste" ), pe rand, fiecare varianta a celei de a doua combinate. In acest fel, numarul total de variante ale desfasurarii este dat prin inmultirea dintre numarul de variante ale primei componente si numarul de variante ale celei de a doua componente. Reducerea pe care fiecare jucator vrea sa o faca, jucand variante combinate compuse, depinde in mod esential de alegerea numarului de numere care se joaca in fiecare zona, precum si a numarului de numere ale variantelor simple componente.

Alegerea numarului de numere care sunt jucate in fiecare zona a biletului nu este supusa decat restrictiei ca aceste numere sa nu se repete. In ceea ce priveste numarul de numere ale variantelor simple ( care se "lipesc" ), conditia de care trebuie sa se tina seama este ca suma acestor numere sa fie exact 5.

Toate posibilitatile de alegere a numarului de numere ale variantelor simple componente ale variantelor combinate compuse ( ex. pentru o varianta combinata compusa din doua combinatii, una jucata in zona A si cealalta in zona B ) sunt:
 • ZONA A 1 2 3 4
 • ZONA B 4 3 2 1
 • TOTAL 5 5 5 5
O asemenea varianta combinata compusa poate fi jucata si in celelalte doua zone ale biletului, respectiv C si D. Aceste variante combinate compuse se mai numesc, pe scurt, variante de tip AxB, respectiv CxD. de altfel, acestea sunt singurele posibilitati ale sitemului SUPER LOTO de a juca variante combinate compuse din 2 combinatii. de remarcat deci, ca nu este posibil sa fie jucate variante combinate compuse de tip AxC, AxD, BxC si BxD.

SUPER LOTO permite jucarea variantelor combinate compuse si din trei combinatii. Acest lucru este posibil doar in zonele A, B si C. Va rezulta o varianta combinata compusa de tip AxBxC. Si aici sunt valabile aceleasi conditii ca la variantele combinate compuse jucate doar in doua zone.

Posibilitatile de alegere a numarului de numere pentru cele trei variante simle componente sunt:
 • ZONA A 1 1 1 2 2 3
 • ZONA B 1 2 3 1 2 1
 • Zona C 3 2 1 2 1 1
 • TOTAL 5 5 5 5 5 5
Modul de completare a biletului SUPER LOTO pentru variantele combinate compuse:
 • a. pentru variante combinate compuse de tip AxB sau CxD:
  • - in zona A ( C ) a campului 1 se marcheaza numerele alese, iar in aceeasi zona a campului 2 se marcheaza numarul de numere ale variantei simple componente;
  • - in zona B ( D ) a campului 1 se marcheaza numerele alese, iar in aceeasi zona a campului 2 se marcheaza numarul de numere ale variantei simple componente;
 • b. pentru variante combinate compuse de tip AxBxC:
  • - in zona A a campului 1 se marcheaza numerele alese pentru prima componenta, iar in aceeasi zona a campului 2 se marcheaza numarul de numere ale variantei simple componente;
  • - in zona B a campului 1 se marcheaza numerele alese pentru a doua componenta, iar in aceeasi zona a campului 2 se marcheaza numarul de numere ale variantei simple componente;
  • - in zona C a campului 1 se marcheaza numerele alese pentru a treia componenta, iar in aceeasi zona a campului 2 se marcheaza numarul de numere ale variantei simple componente;

Recapituland acum regulile de completare a variantelor combinate compuse, rezulta:
 • - variantele combinate compuse sunt de doua tipuri:
  • * cu doua componente, care pot fi jucate in zonele A si B sau in zonele C si D;
  • * cu trei componente, care pot fi jucate numai in zonele A, B si C.
 • - numerele marcate in cele doua sau trei zone ale biletului nu trebuie sa se repete;
 • - suma numerelor marcate in campul 2 al biletului pentru cele doua sau trei variante combinate trebuie sa fie 5.
 • - numarul de variante simple ale variantei combinate compuse se obtine prin inmultirea numerelor de variante simple ale celor doua sau trei componente.

  Din cele spune mai sus rezulta ca pe un bilet SUPER LOTO pot fi jucate:
 • - o varianta combinata compusa in zonele A si B ( AxB ); sau
 • - o varianta combinata compusa in zonele C si D ( CxD ); sau
 • - doua variante combinate compuse in zonele A, B ( AxB ) si C, D ( CxD ); sau
 • - o varianta combinata compusa in zonele A, B si C ( AxBxC ).

Metoda de determinare manuala a castigurilor unei scheme reduseRealizarea desfasurarii integrale a unei scheme reduse in vederea determinarii castigurilor este o operatie laborioasa si mare consumatoare de timp, mai ales in cazul schemelor cu numar mare de variante. O modalitate foarte simpla de determinare a castigurilor unei scheme reduse, fara realizarea intregii desfasurari, consta in folosirea unui cartonas cuprinzand o linie de tabel pozitional al desfasurarii, pe care sunt notate pozitiile numerelor din schema iesite la tragere; glisand acest cartonas de la prima varianta a desfasurarii schemei pana la ultima varianta si notand de fiecare data categoria de castig pentru fiecare varianta, se obtin in final toate castigurile realizate de schema respectiva.
Notarea categoriei de castiguri consta, de fapt, in notarea a doua numere. Primul dintre ele este numarul de coincidente dintre casutele completate ale cartonasului si x-urile din fiecare varianta a schemei. Cel de al doilea numar, care este necesar numai pentru a se face distinctie intre castigurile de categoriile 1 si 2, este cea mai mare pozitie (numar) din cartonas, dintre cele care au coincis cu x-urile din varianta. Prin urmare, acest al doilea numar este necesar numai atunci cand numarul de coincidente este 5 - adica atunci cand a aparut un castig de categoria 1 sau de categoria 2.

Super Loto 5 din 40 apartine companiei nationale LOTERIA ROMANA
Anunturi Auto - www.zoa.ro
Director Web TRX - Promovare Site